İçerik güncelleniyor...
Devamını Okuİçerik güncelleniyor...
Devamını Okuİçerik güncelleniyor...
Devamını Okuİçerik güncelleniyor...
Devamını OkuGüncel verilere bakarsak, Kovid-19 aşılarının kısırlık yapmadığını söyleyebiliriz. Hatta bazı çalışmalara göre aşı olan kadınlarda, istatistiki olarak anlamlı olmasa da devam eden gebelik oranları daha fazla izlenmiştir.
Devamını OkuGüncel literatür bilgisine göre sütten bebeğe korona virüsün geçişi olmamaktadır. Hastalık kontrol ve önleme merkezi verilerine göre, Kovid-19 enfeksiyonunuz olsa bile sabunlu su ile 20 saniye ellerinizi yıkadıktan sonra bebeğinizi emzirmeniz önerilmektedir ve emziren annelerin de aşı olması hatta 18 yaş üstündekilerin ek aşı dozlarının yapılması önerilmektedir.
Devamını OkuBirçok gebemizin tedirgin olup, gündeme getirdiği 2 önemli soru!!! Günümüz bilgisi ışığında, Kovid 19 aşılarını gebelere, gebelik isteyenlere ve emziren annelere artık, önermekteyiz.
Devamını OkuUzun süre açlık ve susuzluk; kan basıncınızı düşürebilir, susuz kalmanız idrar çıkışınızı azaltıp, idrar yolu enfeksiyonlarına zemin hazırlayabilir, bebek hareketlerinde azalma, kan şekerinin düşmesi, halsizlik, yorgunluk, kilo kaybınıza ve psikolojik olarak da sorunlara neden olabilmektedir.
Devamını OkuAnne ve bebek sağlığı için, hamilelikteki sağlıklı beslenme alışkanlığına emzirirken de devam edilmesi gerekmektedir Emziren anne diyet yapmamalı, iki katı da yememelidir. Sağlıklı beslenmeli, bol sıvı tüketmelidir.
Devamını OkuRahmin içinden tanı veya tedavi amacıyla parça alınması işlemine endometrial biyopsi (rahim duvarından biyopsi) işlemi diyoruz. Sonrasında alınan rahim biyopsi örnekleri mikroskop altında incelenip, bu örneklerde anormal hücre veya kanser varlığı araştırılmaktadır. Genellikle düzensiz ve anormal olan adet kanamalarının sebebini anlamak için neden biyopsi aldığımıza değinmeden önce 'endometrium nedir' buna değinelim.
Devamını OkuKanser tanısı alan hasta sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Kanser tedavisinde verilen kemoterapi ve radyoterapiler ise üreme organları (testis ve yumurtalıklar) için toksiktir. Üreme organlarındaki bu hasar verilen tedavinin çeşidine, dozuna ve uygulandığı yaşa göre değişmektedir.
Devamını Okuİngilizce eğitim veren Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesini 1998 yılında kazanarak; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olma yolunda ilk adımlarını atan Doç. Dr. Çiğdem Yayla Abide, 2005 yılında Tıp Eğitimini başarı ile tamamlamıştır. Tıp Fakültesinde göstermiş olduğu üstün başarının ardından, TUS sınavında yüksek derece ile ilk tercihi olarak kazandığı Zeynep Kâmil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, göreve başlamıştır. Devlet hizmet yükümlüğünü yerine getirmek için Nallıhan Hastanesinde 2011- 2014 yılları arasında çalıştıktan sonra, Zeynep Kamil Hastanesine geri dönmüştür. 2018 yılında Doçentlik ünvanını almış ve Zeynep Kamil Hastanesi’ nde eğitim kadrosunda görev almıştır. 2021 yılında Zeynep Kamil Hastanesinden ayrılmış ve 2022 yılı itibarı ile İstanbul Ataşehir kadın doğum kliniğinde bilgi ve tecrübesini hastaları ile paylaşmaya başlamıştır.