Tüp bebek, doğal yöntemler ile bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu bir tedavi yöntemidir. Tüp bebek yöntemi uzun yıllardır başarı ile uygulanmaktadır. Çiftler pek çok farklı nedenden dolayı bebek sahibi olamamaktadır.
Devamını OkuTüp bebek tedavisi, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin başvurduğu bir yöntemdir. Birçok çift doğal yollardan çocuk sahibi olmakta zorluk yaşayıp tüp bebek tedavisine başvururlar. Tüp bebek tedavisiyle, çiftlerin çocuk sahibi olma hayalleri gerçeğe dönüşebilir.
Devamını OkuKlasik IVF yönteminde üreme hücreleri aynı yere bırakılarak doğal döllenmenin gerçekleşmesi beklenir. Mikroenjeksiyonda ise seçilen sperm hücresi yumurta hücresinin içine direk olarak enjekte edilmektedir.
Devamını OkuTüp bebek tedavisi, en az bir yıl boyunca çocuk sahibi olmayı denemiş fakat doğal yollarla gerçekleştirememiş çiftlerin denediği bir tedavi yöntemidir. Çocuk sahibi olmak için kullanılan bu yöntem, üremeye yardımcıdır ve kadından yumurtalık toplanması, erkekten de sperm toplanması ve bunların laboratuvar ortamında birleştirilmesiyle gerçekleştirilir.
Devamını OkuKilo önemlidir. Kilo boyun karesine bölünerek vücut kitle indeksi hesaplanmaktadır. Bu değer 30’un üzerinde ise yani obezite durumunda tüp bebek başarı şansı azaldığı için mutlaka kilo vermesi konusunda hastaya destek olunmalıdır.
Devamını OkuDoğal yöntemler ile bebek sahibi olamayan çiftler, tüp bebek tedavisi yöntemine başvurmaktadır. Bu yöntemin uzun yıllardır başarı ile uygulandığı gözlemlenmektedir.
Devamını OkuEn az 3 tüp bebek uygulamasında gebelik elde edilememesi veya 10 ve daha fazla embriyonun transferine rağmen gebelik elde edilemediği durumlara ‘tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı’ denilmektedir.
Devamını OkuYumurta toplama işleminden 2-6 gün sonra inkübatörlerde büyütülen embriyolar, steril şartlarda, hasta anestezi almadan, ince bir kateter aracılığıyla rahim içerisine verilmektedir.
Devamını OkuGünümüzde artık birçok kadın kariyeri nedeniyle çocuk istemini ertelemektedir. Ancak yapılan çalışmalar ve tecrübelerimiz ise, erken yaşın, doğal yolla veya tüp bebekle sağlıklı gebelik oluşması için gereken en önemli etken olduğunu göstermektedir.
Devamını OkuTüp bebek fiyatları pek çok farklı etkene bağlı olarak değişim göstermektedir. Her çift bebek sahibi olmak istemektedir.
Devamını OkuMikroenjeksiyon, yumurtanın içerisine spermin enjekte edilmesi ile döllenmenin sağlanmasına denilmektedir.
Devamını OkuKanda bakılan AMH, Yumurtalıklarda bulunan küçük foliküllerden (keseciklerden) salgılanan bir hormondur ve kadının yumurtalarındaki yumurta sayısını göstermektedir. AMH adet döneminden bağımsız olarak kanda her gün bakılabilmektedir. Ancak daha da önemlisi AMH testini çalışan laboratuvardır.
Devamını Okuİngilizce eğitim veren Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesini 1998 yılında kazanarak; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olma yolunda ilk adımlarını atan Doç. Dr. Çiğdem Yayla Abide, 2005 yılında Tıp Eğitimini başarı ile tamamlamıştır. Tıp Fakültesinde göstermiş olduğu üstün başarının ardından, TUS sınavında yüksek derece ile ilk tercihi olarak kazandığı Zeynep Kâmil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, göreve başlamıştır. Devlet hizmet yükümlüğünü yerine getirmek için Nallıhan Hastanesinde 2011- 2014 yılları arasında çalıştıktan sonra, Zeynep Kamil Hastanesine geri dönmüştür. 2018 yılında Doçentlik ünvanını almış ve Zeynep Kamil Hastanesi’ nde eğitim kadrosunda görev almıştır. 2021 yılında Zeynep Kamil Hastanesinden ayrılmış ve 2022 yılı itibarı ile İstanbul Ataşehir kadın doğum kliniğinde bilgi ve tecrübesini hastaları ile paylaşmaya başlamıştır.